Direct reserveren

Basse-Normandie

Het lager gelegen gedeelte van Normandië heet Bas Normandie, bekend om de D-Day stranden, de beroemde Mont-Saint- Michel en de havensteden Deauville en Trouville.

Veel Parijzenaren zijn in de zomer te vinden in de luxe badplaatsen Deauville of Trouville, ook wel Paris Plage genoemd. Iets verder rijdt u bij Le Havre de Pont de Normandie over, en bent u aangekomen in het havenstadje Honfleur. Aan de monding van de rivier de Seine. Vergeet u niet de D-Day stranden te bezoeken of Mont-Saint-Michel. ( Op de Mont-Saint-Michel kan het zomers flink druk zijn). Het schiereiland van Normandië heet La Manche. Hier heeft u feitelijk de zee aan drie kanten. Carteret - Barneville zijn kleinschalige badplaatsen met een prachtig strand. Aan de andere zijde van het schiereiland vindt u onder meer Barfleur ( een van de 200 plus Jolie Villages de France) en St. Vaast la Hougue, bekend om de creuze oesters.

In Arromanches-les-Bains zijn de restanten van de kunstmatig aangelegde haven te zien. Er zijn langs de kust prachtige stranden en leuke (vissers) plaatsen.

 

Attracties in de omgeving

De D-day stranden zijn voor iedere Europeaan een must, want hier is in 1944 de strijd om onze vrijheid begonnen door de invasie op de stranden Juno, Gold, Sword en Omaha Beach. De gevallen mannen ( en vrouwen) hebben hun laatste rustplaats gevonden op de militaire begraafplaats van Colleville naast Omaha Beach. Een stuk Amerikaans grondgebied met een indrukwekkend museum. Hier begonnen de opnamen van Saving Private Ryan. De plaatsen om te bezoeken zijn te veel om op te noemen, maar de restanten van de kunstmatige haven in Arromanches-les-Bains en een bezoek aan John Steel die nog steeds aan zijn parachute hangt aan de toren van St-Mère-Eglise zijn absolute aanraders.

Lees meer over de omgeving

Vanwege de warme Golfstroom heeft Normandië en een mild zeeklimaat, met relatief warme zomers en zachte winters. Met name op het schiereiland La Manche is het in de zomer en het voor- en naseizoen erg aangenaam.

De departementen zijn Manche (50) Orne (61) en Seine-Maritieme ( 76)

Vakantiehuizen in Basse- Normandie • Rue de la Liberté, Caen • Strand of meer in de buurt Golfbaan in de buurt

Basse-Normandie biedt u het schiereiland La Manche, de D-Day stranden en de beroemde Mont St Michel


Type accommodatie: Vakantiehuis/gite
Prijs van 25 tot 35
Aantal personen: 2 tot 0
Aantal slaapkamers:

Meer informatie & vraag aan